Labi1995 Clubopener
|
Geplaatst: 18-03-2019 09:22:32 Onderwerp: Tato rozprava neni tolik o tom |
|
|
Také si myslím, ?e stojí za to zvá?it, ?e stávka naboso / Vibram nemusí byt pro některé lidi ?patná věc. Ne? mě obviníte, ?e jsem blázen, p?e?těte si tento abstrakt konference. Na základě vysledk? uvedenych v abstraktu se zdá, ?e r?zní lidé p?ijímají r?zné strategie ke sní?ení tibiálního ?oku. Někte?í p?ijmou midfoot / p?ední úder stávky, zatímco jiní pou?ívají “strategii kotníku” s vět?í dorsiflexion a sní?il ohnutí kolena u úderu nohy. Z abstraktu nemohu ?íci, zda tito jedinci nosili boty, ale domnívám se, ?e pravděpodobně byli, proto?e vylodění paty s prodlou?enym kolenem se nezdá byt ú?innym zp?sobem, jak omezit tibiální ?ok bez nějakého mno?ství pol?tá?e pod patou. . To by v?ak mohlo vysvětlit, pro? se tolik lidí v polstrovanych botách zdánlivě p?ekryvá. Amby Burfootová se zeptala Irene Davisové na tyto poněkud neintuitivní vysledky, a tady je to, co musela ?íct: ?Runner's World: V jedné z va?ich studií měnících Nike Air Max Tn Mujer formu jste z?ejmě zjistili, ?e bě?ci by mohli sní?it tibiální ?ok bu? tím, ?e p?istanou více na svém midfootu nebo nebo p?istáním dozadu na patách. Tyto vysledky se zdají byt trochu rozporuplné. Irene Davis: Opravdu, Brad Bowser, vedoucí autor, a já jsem byl p?ekvapen, kdy? jsem viděl zvy?eny úder zadkem. P?edpokládali jsme hypotézu, ?e by sníNike Air Max 90 Femme?ili tibiální ?ok tím, ?e by p?e?li na více p?istání p?edno?í. Neu?ili jsme v?ak bě?ce, jak sní?it jejich zatí?ení - dovolili jsme jim p?ijmout vlastní strategii, proto?e nás zajímalo, jak by to udělali. A zdá se, ?e více bě?c? p?ijalo vět?í vzletovou stopu. Zde je to, co si myslím, ?e se stalo: myslím, ?e vět?ina z nich vyu?ila strategii backfoot, proto?e to byl jejich zvyk. Namísto toho, aby se st?ídali s úderem na st?ední nebo p?ední ?ást nohy, jen to více zd?razňovali a trochu se Nike Air Presto Mujer valili jejich úderem na nohy. “Echoing Davisovy komentá?e, zde je prohlá?ení dr. ??Johna Porcariho, ktery byl jedním z autor? studie ACE diskutováno v tomto p?íspěvku: ?Je tě?ké znovu se nau?it bě?et,“ ?íká Dr. John Porcari. ?Kdy? se podíváte na data, i kdy? jsme je povzbuzovali k tomu, aby běhali s vět?ím úderem na noze, zatímco měli Vibrams, polovina subjekt? stále p?istála na patách. Dokonce i po dvou tydnech praxe a pou?ení o tom, jak pou?ívat boty naboso, těla subjekt? mají stále tendenci bě?et tak, jak v?dy bě?í. “? Je tě?ké znovu se nau?it, jak bě?et. “ shrnuje to, ale kvalifikoval bych to p?idáním ?pro některé lidi“. Nicméně, kdy? se nad tím zamyslím, stále se vracím k tomu, ?e opravdu musíme za?ít s dětmi. Od za?átku si je vezměte v dobrych botách. Nechte je rozvinout sílu a vnit?ní stabilitu, kterou pot?ebují na podporu své Nike Air Max Command Damen schopnosti bě?et. Nechte je rozvíjet svou ?p?irozenou“ běhovou formu bez vlivu p?íli? ovládající, polstrované a podp?rné obuvi. Nechte je bě?et naboso, kdy? chtějí, aby mohli rozvíjet své proprioreceptivní schopnosti. Povzbuzujte ?innost nejen v dětství, ale po cely ?ivot. Kdybychom to udělali, nepot?ebovali bychom trenéry, a up?ímně vě?ím, Nike Air Max 98 Femme ?e bychom v?ichni byli o něco lep?í. Tato rozprava není tolik o tom, ?e by byla bosá nebo se oblékla - faktem je, ?e vět?ina lidí bude nosit boty kdy? bě?í. Pozornost by se měla soust?edit na to, aby se dob?e ?ídila, byla silná, budovala vnit?ní stabilitu a p?irozeně se rozvíjela forma, která je pro va?i individuální strukturu těla nejvhodněj?í. Nem??eme v?ichni skon?it stejně, ale vě?ím, ?e ka?dy z nás má formu, která bude pro nás nejlep?í na individuální úrovni. Tato ?nejlep?í forma“ m??e Nike M2k Tekno Hombre byt va?í sou?asnou formou, nebo nemusí. To m??e trvat trochu experimentování, praxe, u?ení, a ano, mo?ná i trochu kou?ování najít. Kone?nym cílem je v?ak byt schopen bě?et - nic víc, nic méně - a myslím si, ?e je to něco, na ?em se v?ichni m??eme shodnout. |
|